+30.2310.831.366 dance@kafantari.gr

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Καφαντάρη

Η σχολή μας αποτελεί την παλαιότερη εν ενεργεία σχολή της Θεσσαλονίκης και μια απο τις μεγαλύτερες σχολές της Ελλάδος.
Ιδρύθηκε το 1963 από την Σπυριδούλα Παπαδάτου-Καφαντάρη και απο τον Αναστάσιο Καφαντάρη. Η Σπυριδούλα Καφαντάρη είναι απόφοιτος του Μακεδονικού ωδείου και μαθήτρια της πολύ μεγάλης δασκάλας του θεάτρου Bolshoi  Έφης Βαφειάδου Μοσκόφ.
Συνεχιστές της δουλειάς της είναι τα παιδιά της Ανδρομάχη Καφαντάρη και Κωνσταντίνος Καφαντάρης.
Σήμερα λειτουργούν τέσσερις ερασιτεχνικές σχολές και μία επαγγελματική, όλες αναγνωρισμένες από το κράτος.
Από την σχολή μας έχουν αναδυθεί εξαιρετικοί χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού, χοροθεραπευτές και ιδιοκτήτες σχολών χορού, κάνοντας καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στην σχολή μας το προσωπικό είναι επιλεγμένο με βάση την άριστη κατάρτιση, τον χαρακτήρα και την εμπειρία τους.
Αγκαλιάζουμε τον κάθε μαθητή με ξεχωριστό ενδιαφέρον και προσπαθούμε να του καλλιεργήσουμε την πειθαρχία, την φαντασία, το ομαδικό πνεύμα, την αυτοεκτίμηση και να συμβάλλουμε στην πνευματική, συναισθηματική, νοητική και σωματική του ανάπτυξη.
Απο το 1963 έως και σήμερα έχουμε δώσει πλήθος παραστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές καθώς και βραβεύσεις. Προσπαθούμε αδιάλειπτα να συνεισφέρουμε και να αναπτύσουμε την παιδεία του χορού.

«Για το παιδί το να χορέψει είναι τόσο σπουδαίο όσο το να μιλήσει. Ο χορός γεννιέται από την ανάγκη να πεις αυτό που δε λέγεται, από την ανάγκη να γνωρίσεις το άγνωστο», Maurice Béjart.

Μαθήματα Επαγγελματικής

Κλασικό Μπαλέτο

Modern Jazz

Θεωρία Κλασικού Μπαλέτου

Ρεπερτόριο

Ανατομία

Σύγχρονος Χορός

Ελληνικοί Χοροί

Παιδαγωγική Ψυχολογία

Θεωρία Σύγχρονου Χορού

Ιστορία Χορού

Καρακτέρ

Ρυθμική

Μουσική

Εισαγωγή στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού:
Για την εγγραφή στο Α΄ έτος των Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών Χορού (τμήμα Καθηγητών Χορού), απαιτείται απολυτήριο Λυκείου, υποβολή αίτησης στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού &  Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20-22, 101 86 Αθήνα), δια ζώσης ή με συστημένη επιστολή ή με ηλεκτρονική υποβολή στο teth.dthh@culture.gr και συμμετοχή σε εισαγωγικές εξετάσεις οι οποίες διενεργούνται τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σχετική προκήρυξη  από Επιτροπή που ορίζει  το Υπουργείο Πολιτισμού.  Οι αιτήσεις υποβάλλονται  μέχρι 15 Ιουλίου εκτός και αν οριστεί διαφορετική ημερομηνία.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και με την αυτή διαδικασία διεξάγονται από την ίδια επιτροπή και οι εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για το τμήμα Χορευτών, με την προϋπόθεση ότι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου τριτάξιου Γυμνασίου και έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους έως και τις 31 Αυγούστου.
Η φοίτηση στις εν λόγω Σχολές είναι τριετής, συνεχής και  υποχρεωτική, τα δε δίδακτρα καθορίζονται από τις ίδιες τις Σχολές ελεύθερα.
Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται στις εισαγωγικές εξετάσεις οι υποψήφιοι είναι: «Κλασικό Μπαλέτο», «Σύγχρονος Χορός», «Αυτοσχεδιασμός» και για τα δύο Τμήματα (και επιπλέον «Έκθεση Ιδεών» μόνο για το Τμήμα Καθηγητών Χορού).
Η ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων περιλαμβάνεται στο παράρτημα 1, του άρθρου 24, του Π. Δ/τος 372/83.

Προετοιμασία για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

Η προετοιμασία είναι ένα εντατικό και εξιδεικευμένο τμήμα με μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού, προσαρμοσμένο για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού, οι Σχολές χορού Καφαντάρη εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο τεχνικής προετοιμασίας δίνοτας έτσι στον υποψήφιο τα απαραίτητα εφόδια για την διεκδίκηση της επιτυχίας στις εξετάσεις αυτές.
Η προετοιμασία για το 2020 έχει ανακοινωθεί πατήστε εδώ.

Pin It on Pinterest

Share This