+30.2310.831.366 dance@kafantari.gr

Τμήματα  Ερασιτεχνικών Σχολών

Μουσικοκινητική αγωγή

Η μουσικοκινητική αγωγή είναι για παιδιά προσχολικής ηλικάς (3-5,5) ετών. Στο τμήμα αυτό μαθαίνουν αυτοσχεδιασμό – μίμηση, ομαλή ένταξη στο χορευτικό σύνολο – χορευτικό παιχνίδι.

Κλασικό Μπαλέτο

Είναι τμήματα για αυτούς που επιθυμούν – ανεξάρτητα της ηλικίας τους – να ξεκινήσουν ή να επανασυνδέσουν την ενασχόληση τους με τον χορό.Τα μαθήματα αφορούν εκπαίδευση κλασικού μπαλέτου από τα αρχικά βήματα και σταδιακή εξέλιξη σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε εκπαιδευόμενου. Συγχρόνως αποτελεί και μια ιδανική πρόταση για αυτούς που επιθυμούν έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης μέσω του χορού. Υπάρχουν τμήματα για παιδιά και για ενήλικες σε αρχάριο και προχωρημένο επίπεδο..

Σύγχρονος χορός – Αυτοσχεδιασμός

Το σύγχρονο είναι το είδος χορού που εμπεριέχει όλα τα προοδευτικά στοιχεία χορού του σήμερα. Εκφράζει το σύνολο των συναισθημάτων χωρίς περιορισμούς, αφήνοντας το χορευτή να κινηθεί ελεύθερα. Ξεκίνησε ως επανάσταση στο φορμαλισμό του μπαλέτου. Αρχικά ονομάστηκε μοντέρνο και μεταμοντέρνο. Οι πιο διαδεδομένες τεχνικές σύγχρονου χορού είναι Graham, Limon,Release. Το μάθημα του σύγχρονου χορού περιέχει ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, ασκήσεις στο πάτωμα στην όρθια θέση, αυτοσχεδιασμό, ακροβατικά και partnering.

Musical – jazz

Ο χορός Musical Theatre – Jazz  αναδύεται στα σημείο που η χορογραφία συναντά το γραπτό κείμενο, είτε διαλόγου είτε τραγουδιού. Ο χορός, ως εκτεταμένη έκφραση της γλώσσας, αποτελεί το παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ χορογράφων και συγγραφέων. Η ιστορία και το συναισθηματικό περιεχόμενο ενός μουσικού – χιούμορ, πάθους, αγάπης, θυμού – μεταδίδονται μέσω λέξεων, μουσικής, κινήσεων και τεχνικών πτυχών της ψυχαγωγίας ως ολοκληρωμένο σύνολο.

Breakdance

To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970. Για να κερδίσει την προσοχή και την δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης, ο χορός αυτός εξαπλώθηκε παγκοσμίως στην Νότια Κορέα, στην Αγγλία, στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ρωσία και την Ιαπωνία. Το Break dance αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: το toprock, downrock, power moves και freezes. O χορός αυτός περιέχει Χιπ χοπ και breakbeats παρ’ ότι οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν μια πιο ευρύτερη ποικιλία μουσικής.

Hip-hop

Ο  χορός Hip Hop είναι ένας χορός του δρόμου που προέρχεται από το Bronx της Νέας Υόρκης από την δεκαετία του ’70. Συνεχώς εξελισσόμενη, είναι μια ελεύθερη, funky και soulful έκφραση κίνησης που χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες όπως η Beyonce, η Kayne West, ο Justin Timberlake, ο Neo, ο Flo Rida και ο Rhianna. Τα μαθήματα δεν  απαιτούν προηγούμενη εμπειρία.

Pilates

Το pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης. Επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών καθώς και των μυών της σπονδυλικής στήλης. Εστιάζει, επίσης στην  κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ελαστικότητα του σώματος. Για τους παραπάνω λόγους το pilates αποτελεί μια άριστη μέθοδο για την αποκατάσταση από τραυματισμούς και από χρόνιες παθήσεις. Είναι μια μέθοδος εκγύμνασης για όλες τις ηλικίες.

Κλακέτες

To tap dance ή κλακέτες είναι είδος χορού που άρχισε να διαμορφώνεται στην Αμερική στα μέσα του 19ου αιώνα, επηρεασμένο από τους Αφρο-αμερικάνικους χορούς της εποχής, άμεσα συνδυασμένο με την Swing εποχή και το παραδοσιακό ιρλανδέζικο step dancing. Με κοινά χαρακτηριστικά ωστόσο, τη χρήση των παπουτσιών ως πηγή ήχου (με ένα μεταλλικό πέταλο στα δάχτυλα και ένα στην φτέρνα), τον αυτοσχεδιασμό, τον χορό χωρίς μουσική και τα “παιχνίδια με το ρυθμό” είναι ένας χορός που βοηθά στην ανάπτυξη της αίσθησης του ρυθμού και της μουσικότητας.

Ballet Fitness

Το ballet Fitness  είναι ένας συστηματοποιημένος τρόπος ενδυνάμωσης όλων των μυϊκών ομάδων του σώματος. Το μάθημα βασίζεται στην τεχνική και το βηματολόγιο του κλασσικού μπαλέτου . Οι ασκήσεις είναι απλές με σταδιακά αυξανόμενη δυσκολία.Το επίπεδο του μαθήματος διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες των μαθητών.

Flamenco

Οι χορευτές του Flamenco, γνωστοί ως bailaores και bailaoras, είναι σοβαροί και παθιασμένοι. Χαρακτηριστικό του φλαμένκο χορού, ένας χορευτής στέκεται συχνά ακίνητος και ανέκφραστος για τις πρώτες στιγμές ενός τραγουδιού. Καθώς ο χορευτής αρχίζει να αισθάνεται τη μουσική, ο χορευτής αρχίζει ένα σταθερό και δυνατό χειροκρότημα. Στη συνέχεια,  ο χορευτής  ξεκινά έναν παθιασμένο χορό. Ο χορός συχνά ενέχει έντονες περιστροφές, μερικές φορές γίνονται πιο δυνατές με κλακέτες και χαριτωμένες κινήσεις του βραχίονα. Οι καστανέτες κρατούνται μερικές φορές στα χέρια, ενώ οι βεντάλιες χρησιμοποιούνται περιστασιακά για οπτικές εντυπώσεις.

Ιδιωτικά Μαθήματα

Στις σχολές χορού Καφαντάρη διοργανώνονται κάθε χρόνο ιδιωτικά μαθήματα και ειδικά τμήματα βασισμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε μαθητή ανεξάρτητα ηλικίας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα της σχολής Εδμόνδου.

Pin It on Pinterest

Share This