Σχολες Χορου Καφανταρη | Θεσσαλονικη
Σεμινάριο «Βήματα μέσα στο χρώμα» με την Κα Μαραγκού Κωνσταντίνα
7AprNo Comments
Σεμινάριο «Βήματα μέσα στο χρώμα» με την Κα Μαραγκού Κωνσταντίνα
Xanthoula Xaritopoulou April 7, 2017 No Comments

Σεμινάριο «Βήματα μέσα στο χρώμα» με την Κα Μαραγκού Κωνσταντίνα

Σάββατο 13 Μαΐου (Παύλου Μελά 29, Πλατεία Ευόσμου)

  • 10:30-13:00 (παιδιά 5 ετών και άνω)
  • 17:30-18:30 (2,5 έως 5 ετών) στην σχολή στον Εύοσμο

Κυριακή 14 Μαΐου (Κ. Μελενίκου 43, Περιοχή Ροτόντα)

  • 10:30-13:00 (παιδιά 5 ετών και άνω)
  • 17:30-18:30 (2,5 έως 5 ετών)

Κόστος σεμιναρίου: 5€

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ελεύθερη έκφραση και η ομαδικότητα μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και την ελευθερία της γραμμής.

Το σεμινάριο θα είναι ένας συνδυασμός από τέχνες ενωμένες όλες μαζί που βοηθούν στην διεύρυνση του τρόπου σκέψης και αντίληψης έργων τέχνης, performance και συναισθημάτων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του συνδυασμού ζωγραφικής, κίνησης και μουσικής, δραστηριότητες οι οποίες συνδυάζονται ακόμη και στον κλάδο της ψυχολογίας. Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του μαθήματος θα επιδιώξουμε τον συνδυασμό χορού ή κάποιων χορευτικών κινήσεων με την ζωγραφική.

Για παράδειγμα:

  • Τα παιδιά μπορούν να ξαπλώσουν πάνω στο χαρτί με διαφορετική κίνηση το καθένα, εγώ θα σχεδιάζω το περίγραμμα τους, το οποίο σε κάποια σημεία θα ενώνεται και θα δημιουργεί κουκίδες τις οποίες αργότερα θα ζωγραφίσουμε. Ύστερα πάνω σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να πατάμε με τα πέλματα μας προκειμένου να χορεύουμε σύμφωνα με την μουσική που ακούμε.
  • Ένα άλλο παράδειγμα είναι το κάθε παιδί να πρέπει να κάνει μια κίνηση γρήγορα, να ξαπλώσει και να τη ζωγραφίσει, στη συνέχεια υπάρχει και η έννοια του κύκλου και του χοροπηδητού  όπου τα παιδιά θα κινούνται σε κύκλο με ρυθμούς μέσα και έξω από αυτόν, σχεδιάζουν την κυκλική γραμμή γύρω τους δίνοντας την κιμωλία ο ένας στον άλλον.

 

Μια ομάδα από την Ρώμη «SEGNI MOSSI», η οποία αποτελείται τόσο από καλλιτέχνες όσο και από ψυχολόγους συνδυάζουν όλες τις τέχνες μέσω ενός δυνατού Project, το οποίο γίνεται όλο και πιο μοντέρνο σε κάθε καινούργιο τους πρόγραμμα. Βίντεο από την δράση τους μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.facebook.com/segnimossi/?fref=ts

https://www.segnimossi.net/en/

https://facebook.com/pg/segnimossi/videos/?ref=page_internal

 

Βιογραφικό

Έχει τελειώσει την σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου το τμήμα ζωγραφικής και μέσα στα τελευταία 10 χρόνια έχει ασχοληθεί εντατικά με την δημιουργική διαπαιδαγώγηση ατόμων νεαρής ηλικίας. Έχει συνεργαστεί με την Χ.Α.Ν.Θ, με διάφορους παιδότοπους, με ΚΔΑΠ και τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με τον πολιτιστικό σύλλογο Τριανδρίας όπου έχει οργανώσει έναν αριθμό τμημάτων για μικρούς και μεγάλους. Έχει εμπειρία στην οργάνωση εκθέσεων, σκηνικών και δράσεων που συνδυάζουν  χορό, μουσική και ελευθερία έκφρασης.

 

 

 

Date of Event: 13-05-2017
Event time: 10 : 30hr

Comments are closed